Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
man hör så mycket om att man inte borde säga det ordet eller skriva det ordet eller ens tänka det ordet och det får mig lite ur balans... hur kan någon människa eller grupp av människor plötsligt bestämma att ett ord är "farligt"... kanske är ja


Ord utan mening

Ord lever inte för att ditt tycke och smak skall acceptera dem...

Ord betyder ingenting och allt beroende på vad som läses in...

Vad som ligger bakom och vad som inkluderas i varje människas specifika,
eget förvärvade och formade betydelse av dem...

Ord är obevekliga, värmande och kylande...

Äcklande i en mening och kärleksfulla i en annan...

Det finns inga dåliga ord,
inga ord som endast existerar för att skada,
inga ord som inta kan ha någon annan betydelse,
inga ord som dödar...

Det är inte orden det är fel på, inte munnen som yttrar dem eller örat som tar in dem... inte ens den vedertagna betydelsen kan anklagas...

Det är den för-förståelsen gjord över en specifik människotyp definierad av lyssnaren som ger ordet som hörs en specifik betydelse, sen om betydelsen var den tänkta i avsändarens intentioner kan alltid diskuteras...

Jag är fet... har alltid varit fet... kommer alltid vara fet för att jag fungerar bra som fet... det är fakta, det är vad som är... det gör inte ont om jag säger det...
Om någon annan kallar mig fet så svider det självklart... eller sjöko...
Jag kommer inte begära att sjukvården slutar använda ordet fetma för att det känns som ett skällsord... För att det är ett ord, endast ett litet ord på fem bokstäver... Jag gillar inte att man betitlar människor utifrån deras plågor men det är mitt problem och det är en helt annan sak...

Kruxet är, ingen vet om något ord gör att någon annan tar illa vid sig...
Men är det censur vi vill ha eller är det lite mer tanke och lite mer vanligt, enkelt hyfs i mötet med andra?

... (yea, I know... blah blah blah...)




Övriga genrer av Jonny Larsen
Läst 233 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-15 12:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen