Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utdrag ur dikter 2003-2006


här går jag omkring och tror att jag är snäll

svärm surrar runt
huvudet./utlämnad/fraser//lösryckta

jag tränar för att bli bättre
varje dag
förtätade sammanhang mönster
det talade ordets utlandsresa
vi länge talat om
Gör resan! Övernatta där!
tidigt en morgon kommer skönheten
igen

Leva. Inte för att jag
är här och längtar
slarvigt missnöjd
men visst får längtan plats
i rösten
efter de sista orden

hälsa på varandra
försjunk i bombdåd
betrakta bilden
på en söndersprängd
njutning

tårar över storhetstid
droppar mellan bladen

du drar upp drömmen
så att inte fläckar
och allting annat
som du vet retar
vokabulären
spåren i hjärnan
slår sönder
friheten
rör dig inte
mer än i ryggen
där du ligger efter upploppet

varje steg förflyttningar
till och från tröttheterna
efter tävlingen

Nu// efter mötet finns din egen
art tillgänglig
med stöd beläget några meter
från det dumma stället
där du halkade
med instinkterna
i återvändsgränden
i den återvändsgränd där någon
förädlar viljelös harmoni
till möjligheter
på ett torg
med skrikande barn




Fri vers av Thomas Ryberg
Läst 249 gånger
Publicerad 2007-04-19 21:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thomas Ryberg