Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt, som skrevs under svensklektionen då det var meningen att vi skulle skriva noveller. Min lärare läste, och försökte övertala mig att lämna in den till en tidning. Först lägger jag den här, och så småningom kommer den väll hamna i en tidning...om j


Med varandra...Utan någon

Så vi gick
Så vi såg
Så vi drogs
till varandra


Utan känsla
Men med en inlevelse
En inlevelse så stark
Att...
...Att den försvinner så fort


Känslan som borde
vara kvar
Oron som borde försvinna
En nyfikenhet som blir
större och större


Nyfikenheten blommar ut
och blir lika irriterande som
en taggig ros
Fast den är lika vacker som
den utblommade rosen


Den vackra rosen dör ut
Likaså nyfikenheten
Känslan försvinner utan ett ljud
Vår inlevelse blir så stark att
den förintas
Oron...
...Oron som borde försvinna
växer sig starkare


Så vi gick
Så vi såg
Så vi drogs
ifrån varandra




Fri vers av Elinor Schüler
Läst 231 gånger
Publicerad 2007-04-25 17:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elinor Schüler
Elinor Schüler