Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utsvultna afrikaner

Jag slänger ut alla popcornen
från din lägenhet
på sjunde våningen

Utsvultna
afrikaner
öppnar sina munnar och tackar

Gud

Jag sliter ut din
soffa
intensivt gnider jag mig
mot det groteskt bruna skinnet

hudflängd
och svettig
når jag mitt mål

efter 239 dagar
gick ner 23 kilo

Sjunger med i usla sånger
från dem kommersiella
radion

hyllar mångmiljonidustrin
och dissar
alternativscenen

spyr
av självförakt

Söker med ljus och lampa,
efter mörkret





Fri vers av Ola Rydberg
Läst 211 gånger
Publicerad 2007-05-12 18:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan