Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
”Den känslomässigt beroende människans centrala livsintresse är att vinna och behålla omgivningens tillgivenhet” (minns inte källan)


Ego Intarsia: The Poet



Ett Ego i sin intarsia av självtillräcklighet,
i sin marinad av koketteri
och det tvångsmässiga,
självförtärande behovet av ständig
bekräftelse utifrån.

”Det här var en bra dikt. Hm… den
inspirerar mig verkligen!
Och den här kommentaren
var ju helt suverän!

Ja, nu har jag fått inspiration.
Kanske jag skulle skriva
några rader och säga tack…?
Nej, det bryr jag mig inte om,
det behövs inte. Det kunde ju
t o m vara farligt. Då kan det
ju verka som om det här inte
är helt och hållet mitt eget.
Nej, den risken vill jag inte ta.
Jag måste, kosta vad det kosta vill,
framstå som unik!
Tänk om jag gick miste om en
applåd! Det skulle jag inte klara
helt enkelt.
Det skulle knäcka mig.
Jag måste bli konfirmerad,
kanoniserad och balsamerad
som The Poet!

(Förresten så är det
väl inte förbjudet
att surfa på svallvågor?”)





Övriga genrer av Anders P H
Läst 488 gånger
Publicerad 2007-05-13 17:28



Bookmark and Share


    Skymningens Miia
Man måste inse att man får inspireras av andra

Människan kräver ständigt uppmärksamhet och bekräftelse ... vi alla har fortfarande de små barnen inom oss


Tackar för de fina tankarna du gav mig!
2007-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Anders P H
Anders P H