Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grubblerier

Grubblerier är min onda vän
han kom på besök idag
kan ej hindra hans besök
vet inte om jag verkligen
har något emot besöken heller
det är en sällsam känsla
att plågas
Jag räds den ej

Käppar i hjulet
det sa en som förstår sig på
att jag kan ställa för mig själv
när jag tänker som jag gör
Javisst gör jag det
men säg i stället
hur låter jag bli?

Jag handplockar människor
som om de vore ting
ting utan vilja och känslor
ting till för mig
De ska se mig
vilja finnas till för mig
aldrig svika
aldrig avvisa
Tycka om mig
för den jag är
Jag söker
den absoluta godheten
hos några få

När jag väl valt ut någon
kommer prövningen
Med oro ser jag på
medans tiden rinner
Det går upp
det går ner
Själv ser jag mest på
och till och med jag själv förvånas
när någon klarat alla prov
vilket händer
ytterst sällan

Klarar du ej proven
lär du inte sakna mig
när jag skickligt
försvinner
Men jag får själv
ännu ett bevis
på det jag redan vet
Min naiva tro
jag så envist håller fast vid
Ger mig ännu ett hårt slag
En spark
och allt är mitt fel




Fri vers av Ladylove
Läst 270 gånger
Publicerad 2007-05-14 20:17



Bookmark and Share


  Yvonne
Kan spegla mig själv i din dikt. Träffande. Grattis, du skriver bra.
2007-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Ladylove