Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maltwhisky och knäckebröd

Maltwhisky
och
en skiva med
Tom Waits

river som knäckebröd
i en rosslig hals och
hacket i skivan är
en kastrerad ton
av ensamhet

Jag njuter
i min slitna fåtålj med
ingångna fötter

rötter kan vara
en förbannelse

Att göra mos av dåtiden
kan vara en lättnad för
framtiden

En evig
toffel
är dock
som en smäll på käften
varje dag
och även om man bor i Sverige så
vill man ju inte
vara gul och blå
varje dag

Tyngden på
dina axlar
är ett axelskak
ifrån

frihet









Fri vers av Ola Rydberg
Läst 154 gånger
Publicerad 2007-05-22 21:47



Bookmark and Share


  Antropofagen
Rosslet och jacket i skivan förmedlar äkta vara. inga samplifiers och äckeltvättade studiosteriliteter...
En-samhets-känsla som man sällan vill rycka axlar väck. Och när man vill det brukar jag gå ut i solen och äta en glass, lyssna på en koltrast en stund. Väl ordat Per!
2007-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan