Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En äkta poet

En äkta poet
är vilse
tills den har skrivit
sin bästa dikt

och då

är poeten
vilsen igen




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 645 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-05-31 17:44



Bookmark and Share


  Rakel Lorner
Nej! Nej! Hur kan du vara så grym?

Inte för att jag vill göra anspråk på att vara äkta på något sätt, men det här känns väldigt sorgligt!
2007-06-02

    Bodil Sandberg
Hehehe...poetens fröjd och fasa...först går det upp och sen går det ner även i lyrikträsket!!!
2007-06-01

  Myy VIP
Ha,ha, det är nog just så, att vi poeter är lite borttappade och vilsegångna. Tror att det krävs för att få drivkraft till att ständigt ställa frågor och söka vidare. För att komma \"kärnan\" lite närmre.
Härlig dikt med en barnlik ärlighet som sätter sig direkt i hjärtat.
2007-06-01

  Proton
Underbart,
och nog är det så. Man skriver något som känns perfekt och fulländat, men sen undrar man åter vad man ska skriva...
2007-06-01

    Charlotte S
Den här är stark. \"och då\" tycker jag förstör lite. Poeten är vilsen igen i ett eget avslutande stycke, tycker jag skulle vara snyggt och bra. Men, den är kanon.
2007-06-01

    ellabella
Hehehehe, den sanne poetens öde... det eviga sökandet, efter vad..? Hehehe, tackar tackar för en liten dikt som fick mig att dra på smilbanden *asnöjt flin*
2007-05-31

    Maria Malm
Skönt att läsa dessa rader, då jag för stunden är väldigt vilsen..
2007-05-31

  Night Soul Woman
Den här borde bli redaktionens val!
Absolut!Du har absolut rätt i vad du skriver!
Poetens drivkraft är just den känslan
det är vad skaparkraften delvis består av
Medan den bästa dikten skapades
skribenten kände sig vilsen,
tills sista ordet var skrivet.

Men för att kunna skriva
nästa dikt behöver skribenten
skapardrivkraften, alltså
- att känna sig vilsen igen . . .

Eller hur?

*bokmärkes* och *applåd*
2007-05-31

  DanSan
**************************

Ola du är träffsäker som vanligt!
Ja just så här känns det varje
gång . . . men å andra sidan är
det likadant med allting annat.

Det här borde bli reds. val!!!
*BOKMÄRKE och APPLÅD*

Kanonbra skrivit och funderat!!!

************************
2007-05-31

  HQ
Oh vad skönt att du säger det!
Då behöver jag inte leta så förtvivlat längre,
jag vet att jag är rätt,just när jag är som mest vilse
Man tackar =)
2007-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan