Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ordets kraft

Du smektes mjukt av ord
som så vackert blänkte
de spirade i din jord
och dig värme skänkte

Du tog orden som en gåva
och du din lycka vann
hopp orden till dig lova
innan löftet bort försvann

Tomma ord lämnar spår
du kämpar mot all gråt
bittra frågor består
när du minns ordens ståt

I smärtan nu du piskas
av ordens falska list
över ord som tjusigt viskas
din tro du nu har mist

Men en dag ska du få se
hur tysta ord ska glädjen finna
att små ord så stort kan ge
när sanna ord i hjärtat brinna




Fri vers av snöö
Läst 1137 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2007-06-11 19:13



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Fin förklaring/ hyllning Du Skildrar så innerligt!
2016-05-08

  Water VIP
Den här texten är som att hitta guld, värdefull visdom i behaglig förpackning. Tack!
2013-01-25

  Blodros
...där är sån styrka bakom orden..
2008-02-15

    Klöver knekt
Tysta ord från ett brinnande hjärta kan få ett glödande hjärta att sjunga...
Vackert
2008-02-14

  boen
Mycket väl formulerat om ord.

Ord kan \"droga\" oss.

\"Tysta ord\" är ett tänkvärt begrepp.
2008-01-06

  Bjarne Nordbö
Oj då här rimmas det gott. Och tydlig är du i vad du säger. Snyggt.
2007-10-15

  Jer
Finns kraft i dina ord!

\"när sanna ord i hjärtat brinna\"

Så klok, så klok...
2007-07-19

  Bodil Sandberg
Och DU använder dig SANNERLIGEN av ordets kraft!!!!Underbart!
2007-06-23

  aol
5 stjärnor
2007-06-18

  Mats VIP
Dikten för tankarna till alla tomma ord i kollektivavtalsböcker och alla försäkringsavtal som: bör, synes, i undantagsfall och liknande tomma ord. Din dikt representerar det motsatta: ord med kraft och ork att förändra, med sin substans
Tack för den
2007-06-17

  Bodil Sandberg
Du skriver om ordens kraft och sannerligen använder du dem också!!!!Mycket vackert!!!
2007-06-13

    JJ VIP
Ett svek av ord, förvanskat och svekfullt, och tyvärr är det så vi luras av ord...av ord som förskönar och döljer, dom främsta utövarna av detta språkmissbruk är proffesionella, och kallas politiker....Din dikt är arbetad med en tydlig \"vilja\" och in ger en slutlig tro på sanningen, detta känner man tydligt i sista versen som är JÄTTEBRA! skriven. Kort sagt, en arbetad bra dikt med en riktigt bra slutvers, och med rim som bonus! Applåd! Mvh. JJ.
2007-06-12

    Brell
Du skriver otroligt vackert. Imponerad.
2007-06-11
  > Nästa text
< Föregående

snöö