Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Karamellen (del 1)

Ellen är sex och ett halvt.
Ellen har råttblont hår som är ganska trassligt.
Ellen är inte så värst snygg. Hon är tjock och så har hon glasögon. Eller hade, för Dennis i trean trampade sönder dem häromdagen så nu måste Ellen kisa för att kunna se ordentligt och när hon kisar ser hon ut som en gris. I alla fall är det många i skolan som säger nöff när de går förbi. Då är det bättre att inte se så bra. Problemet är bara att det är väldigt lätt att gå in i saker när man ser lite suddigt. Man får liksom dålig koll. Men Ellen har lärt sig ganska bra var man kan gå utan att slå stortån i stolsben eller armbågen i dörrkarmen. Man kan lära sig sådant rätt fort om man måste.

Ellen var inte så tjock förut.
När Ellen var sex var hon bara knubbig.
När Ellen var fem var hon bara lite tjockare än Amalia som var spinkigast på dagis. Amalia jobbade ibland och behövde inte alltid vara på dagis. Ellen tror att det nog var ganska jobbigt att vara postordermodell. Det såg i alla fall kallt ut att stå i bikini mitt i vintern. Dessutom var bikinin ful. Blommig och töntig.

Ellen fick inte äta godis förut. Det var mamma som sa att Ellen inte fick.
- Du kommer att få hål i tänderna och bli fet.
Mamma hade rätt. Ellen har redan haft fyra hål men hon har bara behövt borra en gång. Och fet har hon också hunnit bli. Ellen har ätit ganska mycket godis sen mamma flyttade till Hinseberg.




Prosa (Prosapoesi) av punka
Läst 275 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-18 00:00



Bookmark and Share


  SusanneStrömstedt
Jag lider så med lilla Ellen....
Barn blir så lätt offer när föräldrarna inte tänker sig för!
2007-07-02
  > Nästa text
< Föregående

punka