Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var på min lott

Satt och snurrade i sitt hörn med sin tombola utan att visa minsta
tillstymmelse till sympatiska rörelser.
Fem människor utan någon speciell särskiljning dem emellan passerade
i ett intervall när hans ögon slumrade bort i drömmens ljuva solblekta bilder från 60-talet.

- Det finns ju inga lotter kvar, utbrast den skelögda tanten med sockeravlämningar på guldtanden.

Ett hastigt uppvaknande gjordes av den dystre Tombolamannen.

- Se, där. Likaså bra det!
- Vad säger du!
- Likaså bra det!
- Likaså bra det?
- Just det.
- Se, där.
- Vad säger du?
- Om vadå?
- Glöm det!

Den äldre tanten försvann med sin smutsbeiga kappa under vänstra armen i riktning mot nordväst där hon hade sin lägenhet som stod till förfogande för henne.

- Jag älskar dig, sa Tombolamannen

Upptäckte dessvärre att orden endast studsade mot en triangel formad lokal där ingen mänsklig substans fanns förutom hans egna krokiga
västbeprydda kropp.





Prosa (Novell) av Tommy L
Läst 291 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-18 11:26



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
särskrivning bör i möjligaste mån undvikas
samt satvfel
2007-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Tommy L