Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från uppväxten i Norrbotten


Barndomsminnen

Jag erinrade mig
de tidiga grådismornarna
när sjöhävningarna slog rot ute vid fågelskären
och bogserbåten
vevade och vevade sitt sabelspår
i skumraskljuset

tänkte på,
den lösbrutna flotten
där mina ben tunna som en spjälbur
stod stampande runtikring,
med fötterna i ävja

och plötsligt
kunde jag åter förnimma
tillropen från sågverkets medelåldersfolk
gå som järtecken
genom gråspringorna




Fri vers av A lind
Läst 284 gånger
Publicerad 2007-06-18 15:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

A lind