Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dravel

Jag stängde min dörr,
låste med dubbla lås,
installerade ett titthål och säkerhets kedja.
Ingen skulle kunna ta sig in.

Jag låste,
slängde alla nycklar,
lät säkerhetskedjan falla på plats,
titta ut varje gång det knackade på.
Öppnade inte för någon.

Jag vet inte hur länge du stod där,
knackade på min dörr,
försökte kika genom titthålet,
knackade igen.
Jag lät dig stå.

Men en dag stod du i min hall,
du hade öppnat alla lås,
tagit dig förbi kedjan,
öppnat dörren och klivit in.
Du stod där.

Jag vet inte om jag öppnade själv för att jag ville ha dig där,
alla lås, kedjan,
eller om du dyrkade upp min dörr för att du ville vara där,
vet inte än kanske aldrig får veta
Men här är du nu.

Det tog ett tag,
men nu har du ett eget rum,
med livstidskontrakt,
väl möblerat och bra service.
Jag hoppas du inte säger upp dig själv.






Övriga genrer av Dreamyn
Läst 310 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-27 01:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dreamyn