Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankeställare

En herde var ursinnig att en okänd man av utländsk härkomst gjort en av flickorna i byn havande. Sedan hade denne givit sig av och lämnat kullan kvar med skammen. Hennes liv skulle aldrig mer bli densamma. Det här berättade herden sedan för en förbiresande okänd man, också denne med utländskt blod i sina ådror.

\"Och du skall hålla dig borta från de små hyndorna!\" påpekade herden med barsk röst. \"Er utbölningar kan man minsann inte lita på!\"
\"Seså\", menade främlingen och rynkade ögonbrynen. \"Mången man av ert slag har säkerligen gjort våra kvinnor med barn i förbifarten, och det inte bara enstaka gånger. Döm inte hela hjorden efter en hingst.\"
\"Hmpf!\" fnös den gamle herden, skamlagd av sina ord.




Övriga genrer av Enabrilia
Läst 273 gånger
Publicerad 2007-07-04 22:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Enabrilia