Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hjärna eller själ?


Förundran över en själ som ej existerar?

Många tror på själen
det gör inte jag
jag går på det som verkar rimligt
det som tycks mest verkligt

Människor kan inte tänka
utan en hjärna.
Är det inte så?
Vi är bunda till vår hjärna,
det är vi.
Hjärnan, det är du, jag, vi, ni. Alla.

Pajar rörelsesystemet
tja, då är du rörelseförhindrad.
Du kan inte röra på dig.

Det hör ihop.
Afasi kan du få
om talnerverna strular
om du får en propp på fel ställe

tänk så beroende vi är av vår hjärna
det är ju den som gör att vi är de vi är
att vi funkar och gör vad vi gör
att vi ser det vi ser
att vi luktar och smakar
att vi känner

Ta bort hjärnan och vi dör
hur ska jag då kunna förvänta mig
att tro något
som säger att själen kan bli en ande
som kan tala och prata eller ens tänka

hur kan en ande klara sig utan hjärna?
det går inte ihop.
det är inte rimligt, inte verkligt

Om en själ skulle existera
kanske den skulle rymma
en personlighet
eller känslor

men för övrigt
det känns onödigt

det är vår hjärna som gör vilka vi är
inte en påhittad själ




Övriga genrer av Enabrilia
Läst 492 gånger
Publicerad 2007-07-16 22:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Enabrilia