Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför ska just kläder göra människan?


Förklädd

Man borde inte vara kläderna man bär.
Eller är det kläderna som blir det du är?
Vem är du då?

Går du i normala kläder,
du är tråkig
Går du i en fin kort kjol,
du är en hora
Går du med nitbälte och tuffa kläder,
du är ju en eländig rockare
Går du i den vackraste klänning du äger,
du är en jävla snobb
Går du med byxorna i häng,
shit, du är ju helt däng
Går du i en gympadress,
vilken jävla sportfåne
Går du i vad du vill,
va fan, du bryr sig ändå inte om vad du har på sig
nuförtiden.

Eller kan du skita i
vad folk tycker
men önskar man inte att kläderna
ska visa vem du är

Visst, du har dem
för din egen skull
men vem ska då se vem du är
vem behöver se det
Förutom du

Sitt då hemma,
klädd i din finaste klänning
eller i din gympadress
det är ju därför du har dem på dig
inte för att synas.

Eller

behöver man ens kläder än att hålla sig varm?




Övriga genrer av Enabrilia
Läst 276 gånger
Publicerad 2007-07-16 22:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Enabrilia