Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Krig i Bosnien och FN;s spakhet


Barnen vet

Metallisk rymndklang med klagosång
ger tumultartat kaos i änglavärlden
och de skyndsamt sammansatta människoklokheten
äger ingen tyngd bland dårarna

De ser barnen

De ser de kloka barnen som vet att fåglararna sjunger
oavsett dårskapen

De ser de kloka barnen som i självbevarelsedrift
leker krigslekar
och väntar på att fåglarna
skall sjunga ännu högre




Fri vers av Marie-Louise Hallgren
Läst 349 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-09 10:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marie-Louise Hallgren
Marie-Louise Hallgren