Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kommer ej från Jonas Gradells bok, som titeln förutspår. Men den bokens titel passar så bra.


Passionsspelet

Den passion du avgudade
mellan strupe och vin
som om mitt skratt påminde dig om
våran uppstigning.

Jag bekantade mig med din fukt
en följsam svett
Letade sagor om det djupa, det förbjudna
i din kropps alla veck, mörka skrymseln.
Vi sökte ömsesidig medlidan
en bönhörd galenskap.
Ologiska undanflykter från allt
som kallades staden
Gemenskapens påtvingade umgänge
och rusningstrafik.

Och Gudinnan hade varma fingrar morgonen därpå
hon log genom ännu en annan rytm
ett annat tidevarv.
En ständig jakt efter allt ljus.




Fri vers av stadsrus
Läst 352 gånger
Publicerad 2005-03-28 21:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stadsrus