Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om hösten ... om alltings skörhet och att vi inget har för evigt .. givet.


Hösten

Trädgården står i sensommarens prunkande prakt,
med rosor skira, en doft av äpplen,
smekta i ljumma sommarvindars takt.

Snart skall solstrålar mattas,
natten bli lång,
höstdagar nalkas, med kyla, blåst
och virvlande löv på min gång.

Sol varför måste Du ta ett par steg bort ifrån oss ?
Är det blott för att allt det Du skapat
skall vila, få ny kraft,
energi, för att åter spira ?
Eller är det ett sätt,
för oss att förstå,
att inget är evigt och givet ...




Fri vers av stardrive
Läst 398 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-18 20:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stardrive