Summan av delar av en konversation jag hörde idag" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Summan av delar av en konversation jag hörde idag


Kravmärkt singelfrukost

 

 

 

Min lilla procedurstartare
en liten manick
intetsägande men väl så påtaglig
när jag minst vill veta av den
fan vad den låter
ett vrriiiinnnng vriiiiskriiiitjuuuutskriiii

med samma talang och säkerhet
som en blind tar sig fram längs gator och torg
tar jag tillfälligt död på det lilla monstret

vad är det som händer

justja morgon
ska vara mysigt
om jag bara slapp den där strålkastaren
som hänger utanför fönstret
som förvandlar mitt sovrum till en bastu

men lugnet infinner sig snabbt

frukost yesss

det finns knappast något trevligare
att i stillhet få fixa frukost åt sig själv
jag bestämmer själv vad jag vill ha
inga krav

glöm mussli
krama på påsen och tänk efter
känns det inte som att krama dammsugarpåsen
när den skall bytas
filen häller jag i dammsugarpåsen
kokt ägg och juice
kan de äta som vill ha något stärkande
inför gymm besöket
glöm hälsobrödet
som man får fortsätta pilla bort mellan tänderna
fram till lunchen

bara en stor stark  KAFFE

är väl rätt okey om man är vegetarian
kommer från växtriket så vitt jag vet
fiberrikt och nyttigt
att det sedan är ekologiskt odlat
är allt som behövs
för känslan av en bra frukost

håller med japanerna
det skall vara enkelt
blir mer estetiskt tilltalande
att intaga en god frukost

 

 

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 229 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-24 22:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt