Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sårat hjärta

Något som man inte borde säga
har antagligen redan
sagts
och någon
går runt
med sårat hjärta

Tungan
som borde vara på sin vakt
och naturellt färgad
ljuger därför
ibland
för att inte såra

Ödmjuk
lögn
kanske är rätt benämning
eller feghet
fast jag föredrar
det andra
för det får mig att låta bättre
och ibland är
sanningen överskattad ...




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 302 gånger
Publicerad 2005-03-31 17:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan