Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solblekta grå inre ytor

 

 

tankar

grå ytor

betonglika och nariga

slog som öppna

saltstänkta dörrar

i en storm

 

inuti

 

även förnuftet

då obevekligt

slog dubbla slag

vartannat i vemod

och han

kammade målsnören

 

förtvivlan

 

vände torra tuvor

letade en tjockare rot

tvivlade

ville ha något

att fästa tanken vid

beredd

sjunka ihop invid

 

tillintetgjord

av sin egen puls

fyra oktaver lägre

 

 

varför

är alla ytor grå

 

 

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 238 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-27 00:01



Bookmark and Share


  am
jag har också tänkt på det, att tankar är så grumliga, färglösa. obekräftade. det är ofta talet som får färg. eller skriften. elelr målningarna.
jag gillar hur du får ord till bildspel, denhär dikten går in i mig.
2007-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt