Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar som komemr upp i mig medan jag sitter och luktar på en rökelse.


Tankar om mänskligheten

Vad är skildnaden på att vara död och att inte leva?

Skildnaden är att när man är död så har man inte någon chans att börja leva.
Bara om man är vid liv och inte lever.
Därför ska man inte ta livet av sig.

Människan har blivit beroende av dåliga saker.
Inte av knark och tobak och liknande.
Utan av bilar, kraftverk, mopeder som förstör miljön.
Av mobiler som kan skada människan.

Man lever bättre av att inte veta.
Vetskapen är det som förstör människorna.
Vetskapen är det som gör oss rädda.

Ett litet barn är inte rädd för monster eftersom att den inte vet att det finns.
En människa behöver inte en bil för att överleva.
Behöver inte el.
Man behöver inte vara bekväm.
Men bara för att man vet att det finns så tror man att man inte klarar sig utan.
Mänskligheten tar livet av sig.
Och då har den ingen chans att börja leva igen.
Men om vi bara slutar leva som vi tror att man måste.
Så har vi en ny chans att börja leva igen.
Utan all bekvämlighet.




Övriga genrer av nikko
Läst 420 gånger
Publicerad 2007-07-27 21:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

nikko