Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lumpen

Du käner dig stolt.
Med dina klonade kläder och din colt.
Du får gå på rakt i takt.
Och förbereda dig för slakt.

Du får gå många mil.
Långt i skogen.
Men du måste hålla din stil-
Och visa att du är mogen.

Gå upp klockan sex.
Stå i giv akt.
Äta några kex.
Och sen öva på slakt.

Du slösar bort en del av ditt liv.
PÅ att leka soldat.
Som blir ditt nya liv.
Fullt av hat.

Varje dag är meningslös.
Kaptenen är din gud.
Du måste lyda order.
Annars mister du din hud.

Dina befäl bestämmer.
Du lyder.
Känner dig stolt.
För att du står där med din colt, och klämmer.

Du vet inte vad du är för.
Men om det blir krig så är det du som dör.




Fri vers av nikko
Läst 404 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-10 15:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

nikko