Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skriven på ett marmorgolv i Thessaloniki klockan 03.47, temat är ganska uppenbart...


shit

 

Nu vaknar någon
någon går in på toaletten
någon stänger och låser dörren
någon dubbelkollar att dörren till toaletten är låst
någon fäller upp sitsen
någon dubbelkollar att dörren är låst ännu en gång
någon sätter sig på toaletten
någon slår ett nummer på en telefon

det är ett nummer med 14 siffor
någon ringer till en mobiltelefon utomlands

någon bajsar och ringer till Tyskland
någon lyssnar på en tysk som pratar
någon säger inte så mycket, bara bajsar och ler
någon spolar ... toaletten
någon hör tysken säga godnatt och sov så gott
någon säger detsamma

någon går ut från toaletten
någon smyger på sina tår för att inte väcka de andra som sover

men alla hör någon
någon är inte den ende som inte kan sova

alla hör någon stänga dörren till sitt rum
alla hör någon lägga sig på sängen
alla hör någon sucka
alla hör på sucken hur mycket någon vill vara i Tyskland just nu

någon blundar
alla blundar
någon somnar

nu sover alla




Fri vers av Axelandra
Läst 891 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-08-01 00:46



Bookmark and Share


  Björn Karlsson
Stark välskriven lyrik
som ger mig enkelheten
2007-12-18

  Sländan
Den här är så sjukt bra och du gjorde verkligen en klockren uppläsning av den i lördags! En sån som stannar i minnet, och dom är dom allra bästa!
2007-10-22

    Miss Johansson
jättebra! :)
2007-09-04

  theas
det är precis så om den andra personen bor i växjö också (:
2007-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Axelandra
Axelandra