Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du tar dig fram

Längs snåriga stigar
du sparkar dig mot mig fram
Snabbt du framåt krigar
döljer dig i grusets damm

Förbi mitt försvar du flyger
tyst du på mig spanar
Du nära intill mig smyger
när jag minst dig anar

Du ser hur mitt inre ler
känner hur min styrka ökar
Du vet vad lyckan mig ger
hör mig fnittra fast du spökar

Jag vet nog vad som stundar
försöker dock mig värja
Jag tror att om jag blundar
slipper jag se dig härja

När du når mig till sist
försöker jag mig gömma
Förbannar din stora list
vägrar att glädjen tömma

Dock segern du skördar åter
och tar min glädje med dig bort
Mitt skratt dör ut jag gråter
du gör min lycka allt för kort

På nytt mitt hopp du bränner
kastar mig till kvalens mark
Aldrig blir vi vänner
din makt består så stark

Jag känner mitt stora hat
när jag ser din hårda famn
Är trött på ditt trista tjat
ångest är ditt onda namn




Fri vers av snöö
Läst 783 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-08-01 08:17



Bookmark and Share


  Peter G VIP
vacker diktat om en tung sak. ångest kan vara svårt att beskriva i ord men du gör det mycket bra. sista versen är klockren!

"Jag känner mitt stora hat
när jag ser din hårda famn
Är trött på ditt trista tjat
ångest är ditt onda namn "
2010-12-19

  Karl-Bo Lundstedt VIP
den river o sliter i själen....
mycket, bra..5+
kb
2008-01-10

  Själabarn
Helt underbar! Inget att tillägga.
2007-11-14

  Stjärnöga
En underbar dikt om
något så otroligt
smärtsamt som
du förmedlar
med ortrolig
känsla och inlevelse!
Den berör så att
det gör smärtsamt ont.

Underbar
om man nu får
säga så om något
så tragiskt!

Applåderas! :)
2007-09-03

    Brell
Bra skrivet. Man kan inte fly eller lura ångesten, den finner ständigt sin väg in och tyvärr kan man inte bli vän med den.
2007-08-09

  Eline.P
Bra skrivet om mörkret som lurar och hoppar på oss när vi är som mest försvarslösa.
2007-08-07

    Klöver knekt
Bra rimmat om ångestens makt, bra flyt i texten. GILLAR
2007-08-06

    JJ VIP
Att bli innesluten i ångestens hårda famn är inget roligt...Din dikt visar en skörhet och rädsla som vi alla nog mer eller mindre har i oss...Berörande ledsamhet! Fin dikt! Mvh. JJ.
2007-08-03

    saaana
bra skrivet!
ena dagen stark och andra dagen kastas man omkull
2007-08-01

  Lejonhjärtas poesi
Starkt och väldiktat om ångest, bravo!
2007-08-01
  > Nästa text
< Föregående

snöö