Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När jag blir en dam

När jag blir en dam
vill jag vara stilig och parant
Kanske i hornbågade glasögon
en knut i nacken
och grå kjol som slutar vid knäna
Jag vill inte vara strikt totalt,
jag ska ha döskallar målade på käppen
och eldsflammor på rollatorn
och min hatt ska alltid blåsa iväg
så att jag får jaga den då jag promenerar

Eller så ska jag vara en konstnärstyp
med stora smycken,
färgglada scarfar
och fjärilar i håret
Men jag ska alltid ha bekväma skor

När jag blir en dam är skrattet viktigast
En rörlig kropp
och ett rörligt intellekt

Ni ska le när jag möter er
Och jag ska le när ni möter
mig




Fri vers av Tina-sol
Läst 265 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-08-02 15:20



Bookmark and Share


  Tina Q
Charmig text!
2007-08-06

    Ti-elina
Vilken trevlig tant du kommer att bli.
Det var en charmig dikt och jag gillar personligen flames på rollatorn ;)
2007-08-05

  Effell
Damen kan ha såntdär cowboysnöre på sin hatt, så kanske hon inte behöver jaga den på gatan... ;-)
2007-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol