Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
gammal, gammal skåpmat


brytpunkt

~~~


just då

när du sätter missvisande
och orättvisa etiketter
på mig och min person

när du skuldbelägger mig för det
som har sin upprinnelse hos dig
för att du i din egen lilla värld
aldrig gör något fel

när du får mig att be om ursäkt
för något som jag inte har gjort


det är just då
jag får lust att vända och gå
varsamt stänga dörren bakom mig

och inte vända åter
förrän du inser att du faktiskt inte är ofelbar


om ens då




~~~




Övriga genrer av Markattan
Läst 493 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-08-27 19:24



Bookmark and Share


  karenina VIP
jag kan bara hålla med Rebekah nedan. ryser när jag läser för här får jag direkt känslan av energitjuv alt psykopat. just det där att göra den andre svag, få den att be om ursäkt för ngt den inte gjort. det är inte världens enklaste men våga lite jävlaranamma, smäll igen dörrfan, stäng den absolut inte VARSAMT för det är då djävulen får ännu mer vatten på sin kvarn.
2007-09-18

    ej medlem längre
Jag tycker det är en hel del
jävlar anamma i den här texten,
som liksom fötts efter/ur år av
förödmjukelse, nedtryckning av en
psykopat, en man med personlighets-
störning, men som är såå duktig
på hela teaterspektaklet att
man inte sett det klart för sig
förrän flera år kastats bort.
(Min personliga tolkning av
texten alltså...)
2007-08-31

    Bodil Sandberg
Ja ibland BORDE man sannerligen gå ut genom dörren och stänga den...om än man inte slänger igen den så det sjunger i kåken...(fast man ville)!!!En lite ledsen men ändå insiktsfull och mycket bra dikt!!!!
2007-08-28

  Agnes
Hell hath no fury like a woman scorned

om ens då!


5+++++
2007-08-27

    eva m h
Den var mycket bra! Applåd!
2007-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Markattan
Markattan