Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om en pojke jag trodde jag kände.


pojken med rakbladen

Jag kände en pojke en gång
för evigheter sen
Han sov med knivar under kudden
Han gick med rakblad under armen
Och när han kände sig osynlig skruvade han sakta upp ljudet på radion
Med kinden mot högtalaren hela natten lång
För att tydligare kunna höra dödens sång

Medicin i form av pulver rymdes i hans vänstra jackficka
Jag minns att han sa till mig
”Jag har aldrig förut sett en så söt flicka”

Och under min säng hade jag en bild på en leende främling
Hans ögon brann,
jag sparade det till min fotosamling
Nu har de etsat sig fast på min näthinna
Jag blundar och skriker, men de vill inte försvinna
Skarpt reflekteras han i varje skyltfönster jag går förbi
Hans ögon borrar hål, han ber om att bli fri

Pojken med rakbladen väntar och bidar sin tid
Han är fångad under is,
i sina egna drömmar gör han varje dag till en strid
Och nu är även jag smittad med hans sjukliga fantasier
Vi bär båda på skarpa föremål,
vi ristar för att jämföra våra gemensamma tragedier
I det kvävande vintermörkret skriver jag vår berättelse,
jag ser den växa fram över min kropp
Jag övar mig i självförstörelse,
detta eviga kretslopp

Och medan snön bygger frusna salar misshandlar jag min själ
Vrider mig i mörkret inför ett sista farväl
En pojke av plast,
en trasig pojke skapad av smältande is
Han fanns aldrig på riktigt,
den pojken skar med rakblad sönder mina drömmars paradis
Och nu när vi båda är fångade i trasiga skyltfönster kan jag nästan höra hans röst
Jag tror att han i sin tystnad viskar om vår avlägsna höst
För det fanns en tid strax innan vintern kom
Några få sekunder, minns du dom?




Fri vers av Chai
Läst 670 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-04-04 21:16



Bookmark and Share


  yoyyo
sorligt
fruktansvärt bra skrivet, har inte så mycket att säga mer om detta. gillar texten verkligen.
texten påminner mig

bra skrivet, mycket
2006-04-19

  Glittermolnet
Ditt språk är mycket vackert,
om en kärlek.
2005-12-31

    vilsen
otroligt vackert språk du förmedlar här . dina meningar flyter på, och ger mig tårar i ögonen. riktigt sorgligt, men perfekt i mina ögon !
2005-10-13

  Ilutzio
Fantstiskt vackert språk.
2005-06-26

  O_regelbunden
Den här lämnade mig inte direkt oberörd! Fantastiskt vackert är orden som passar bäst för denna, trots det sorgliga... riktigt riktigt bra!
2005-05-17

  nea.
Den är både sorglig och vacker på samma gång. Börjar nästan undra om vi kanske känner samma pojke... Hur som helst blir den en favorit !
2005-05-11

  Gizela Svensson
Underbart målande och jag gillade alla dina 'påhittade' ord! Sorligt var den självklart, men jag kan inte hjälpa att tycka den var otroligt vacker på samma gång!
2005-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Chai