Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till en flicka jag känner. You and I are gonna live forever, F.


flickan med glaset

Det fanns en gång en flicka,
hon vandrade på glas
Och jag kände henne genom telefonen,
Gång på gång plockade vi sönder samma fas

Genom trådens kalla brusande hörde jag hennes röst
Hon sade att hon krossat sin spegel,
under täcket tryckte hon den mot sitt bröst

Och jag minns en annan saga,
den har tillhört mig i flera år
Den flickan hade också sönder sin spegel,
Hon blundade och strödde glaset i sitt hår

Och medan alla hon kände försvann in i dimman
knöt hon hårt sin hand
Kände hur glassplittret trängde in i själen
och drömde om att få begrava dem i sand

Långt ner till främmande städer
där man kan få försvinna och bli glömd
Hennes bedjande blickar bränner fortfarande,
en tyst önskan om att få bli gömd

Och jag kan ännu minnas hur hon tog en trasig spegelbit,
och såg på världen genom den
Jag kan fortfarande höra hennes röst säga
att hon kände sig hel igen

För världen på andra sidan förändrades,
den blev skev precis som vi
Ett bländverk av mosaik var den,
Förvriden inuti

Så medan skymningen sänker sig över staden
Slår jag samma nummer om och om igen
För så har jag jämt fått höra,
Flickor med glas i händerna upprepar alltid den enda lösningen




Fri vers av Chai
Läst 472 gånger
Publicerad 2005-04-06 16:43



Bookmark and Share


    vilsen
DU, är nu officiellt, en av mina idoler här ! tack för en dikt, med ofattbart starka meningar och ord !
2005-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Chai