Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bildsvit

 

 

 

 

vintern var kall

allt inbäddat i ett blågrått sken

förutom fönstren i grannhuset

var den bild han närde

framför honom

på bordet stod en skål äpplen

att livet skulle vara så skört

motståndet inte tjockare

än skal

inom under

tänkte han

 

även om du ville väl

lovade

kom aldrig de behövda orden

det var där på min bakgata

själen tog vid

klädde av

blottades och blödde

det du ville

var en halv sannsaga

du höll fast vid

ville att jag skulle göra

till vårt

 

sådan var tanken

han bar i sitt inre

när han sakta red

sina sinnens ritt

genom grådagar

 

var detta tragik

självdestruktivitet

eller en ursäkt

att för sig själv förtiga

 

hur skulle han se

 

att han hade kartan

 

 

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 273 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-10 20:36



Bookmark and Share


  aol
jag ser livets ström framför mig
2007-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt