Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag tror att alla känner igen sig i det. Att man frångår alla sina principer och gör totalt hjärndöda saker enbart för att få bekräftelse.


Bekräftelsekåt

De andra reser sig upp från marken.
Gräset är ganska fuktigt.
Här var det segt, ska vi till västra hamnen i stället?
Hans plötsliga ryck i din hand som får dej att falla huvudstupa och fruktansvärt förvånad in i hans farm.
Hans lite krampaktiga omfamning och ord.
”Kan du inte stanna med mig? Vi måste inte gå väll?”
De orden och att han håller i dej får dej att bli alldeles varm.
De orden och att han håller i dej får dej att glömma allt annat.
De orden och att han håller i dej får dej att strunta i allt du vet om honom.
De orden och att han håller i dej får dej att stanna hos honom och göra vad han än säger.
De orden och att han håller i dej får dej att känna dej älskad.
Du är lycklig nu.
Självklart stannar du med honom.
Känslan av någon annans värme för dej att vibrera av lycka.
Att han sen håller dej i handen och är sådär snygg som bara han är för dej att tappa omdömet helt.
Du låter honom leda dej helt.

Ni sitter på trädgårdsbänken.
Bredvid sitter de andra tre och röker.
Tur att han kom ihåg koden in till hans gamla gård.
Röken från deras cigaretter blir blå i ljuset från värmeljusen.
Du avslutar just ett samtal när du känner hans arm runt dej.
Ni har suttit nära hela tiden men han har inte direkt visat mer av den där desperationen efter dej sen ni lämnade kungsparken.
Du vänder huvudet mot honom och andas hans andedräkt.
Den smakar rök.
Han lutar sig lite längre fram och du möter.
Ni kysser inte varandra, snarare pussas tillgivet.
Men det känns ännu bättre än kyssar, då du vet att kyssar inte betyder något för honom.
Dessa tillgivna pussar däremot gör att du känner dej speciell.
De gör att du känner att han faktiskt ärligt tycker om din person.
Inte att han är kär i dej för det vet du att han aldrig kommer bli.
Men det känns som om han uppskattar just dej och inte bara ser dej som ett lätt knull.
Även om han antagligen gör det med.
Det får dej att bli förvissad om att han inte kommer att försvinna igen.
Och att du inte kommer försvinna så fort det dyker upp någon bätttre.
Ni pussas flera gånger.
Det är hans initiativ.

När du sitter i den tysta bussen på väg hem i sommarnatten känner du ett lugn lägra sig över hela ditt sinne.
Du duger.




Övriga genrer av lilla svart
Läst 257 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-08-12 21:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lilla svart