Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Första kaffepausen

 

 

Det var hög tid för kaffepaus
och ett makligt lugn
grep tag om år av kunnande.

Här spilldes ingen tid,
inget annat än kaffe i koppar.

Pulsen lade sig till ro.

Stor var den sade du,
fick fyra stycken baddare,
ämnet var fiske,
helgens fångst, stor.

Men måttet var litet
tills jag anade att det var
storleken på gäddhuvudet
som diskuterades.

Du mötte min undrande,
lite skeptiska blick,
du tänkte säkert:
vilken del av historien
vågar du tro på.

Jag sade inget,
lyssnade på fortsättningen
medans kopp nummer tre
i ordningen, fylldes på.


Det handlade inte om sanningshalten
i historien, det var snarare ett test,
en välkomstakt.

 

Det handlade om människovärde.

 

 

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 286 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-08-15 22:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt