Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min flygande matta

Ord ord ord är dom viktiga, en fråga jag ställs inför....
Ja, nog är det så tänker jag och låter fingrarna flyta över tangentbordet.

Människor säger att man ska försöka göra det man tycker är roligt. Men är det egentligen det som är viktigt?

Ska allt man gör, som på något sätt känns bra vara så förbannat roligt? Att göra något för att man måste är det tråkigt?
Detta är ett måste och det är roligt, nyttigt och befriande.

Befriande....... BEFRIANDE! Det känns viktigt!

Ord som lättar
Ord som lyfter känslotyngder
Ord som delger
Ord som befriar

Bävar inför den dagen då orden tar slut, för tänk om dom en dag gör det? Återgår jag till att vara en fånge i ett ordlöst fängelse.
Orden är min hacka min spade och min flygande matta.

Dom befriar!

Tar mig till ett kosmos i en annan tid. Ett kosmos där sekunder, minuter och timmar byts ut av ord. Ett kosmos där ord blir till dofter, toner och nyanser.
Där kött och blod, tankar och känslor vävs samman.

På min flygande matta med min hacka och spade reser jag ut, flyger över stadens tak med tillhörande skorstenar.
Varje hus, fyllda med varelser som innehåller ord.

Ord som måste få flyga.




Fri vers av Peter bortom staketet
Läst 215 gånger
Publicerad 2007-08-20 11:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter bortom staketet
Peter bortom staketet