Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sound of music version 2

är det någon som tänkt på
om det är lustigt eller bara tragiskt


att vi stannar till och lyssnar

när vi hör en fågel kvittra
eller mullret efter en blixt


men att vi inte ens noterar en kassaapparat

en backande lastbil
eller dånande trafik


och är det bara jag som
tröttnat på all teknik

saknar tystnaden
som numera är utrotningshotad
tillsammans med ljudet av andetag, lövsus och vinande vind?




Fri vers av utopia
Läst 513 gånger
Publicerad 2005-04-08 19:45



Bookmark and Share


  Markattan
Tänkvärt om ljuden som fyller våra liv. Även jag saknar den utrotningshotade tystnaden som i dag har blivit mer eller mindre en lyxvara. Bra text!
2005-05-04

  Mandy Juno Quartin
Den här är eftertänksamt fin.
2005-04-12

    popoffer
jättefin flyt i dikten, och bra gjort att få med så mycket på några få rader!
2005-04-08
  > Nästa text
< Föregående

utopia
utopia