Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland vill jag skriva underverk och vara så där jäkla viktig och alltid synas på kultursidor eller på baksidan av en pocket.. Men oftast så trivs jag med att vara jag och ganska så jävla amatör och väldigt osynlig. Blunda!


VagabondKlocka


Dygnet höll andan i gryningen för att inte väcka oss riktigt än.
Lapptäcken låg som plåster över landet och under taken hägrade de sista drömmarna.
Tomma morgongator luktar rent, nästan som om kullerstenarna bar på dagg och det är då som himlen känns så nära, när man kan ta på den med allena hand utan att världen och människomyran stör.
Tidningsbud i trapphusportar kan våra hallmattors mönster utantill, i alla fall hos dem som sover med ljuset tänt.
Snart luktar kaffe och fabrikbolm. Snart ljuder fordon och klockradio.
Det är då hon pustar ut, dygnet.





Övriga genrer av KaptenKatt
Läst 543 gånger
Publicerad 2005-04-13 13:41



Bookmark and Share


  Hans w-art Westlund VIP
hallmattorna var guldkornen i denna unika text. tack.
2005-04-16

    ej medlem längre
Jag kan riktigt känna smaken av inspiration!
Och blir förtjust över din uppmaning att "Blunda!" - just så ska dikter läsas - eller lyssnas på med slutna ögon...Vackert.
2005-04-13

  leopardia
väldigt mycket bra...
2005-04-13

  madinsane
den sista rader är underverk. fabulöstastiskt bra!
2005-04-13
  > Nästa text
< Föregående

KaptenKatt
KaptenKatt