Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orden lever kvar

Listig är
den
som till och med lurar sig själv
( eller dum ? )

Det är synd om han som
aldrig gråter
( för floden inombords
dränker hans hjärta )

Farligt sexig är hon
som förför gifta män
( men ensam hon stirrar
i taket när spänningen släpper )

Vuxen
är den
som vågar vara ett barn
( och instängd han
som aldrig vågar )

Eviga
är vi som skriver poesi
( orden lever kvar )




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 408 gånger
Publicerad 2005-04-14 15:09



Bookmark and Share


  Algotezza VIP
Fint! Bibliskt inspirerat. Tänker på Jesu saligprisningar, "Saliga äro de som...", och så lite Eddan, "fä dör, fränder dör, ett finns som aldrig dör, dom över död man", något som likt "orden lever kvar".
2005-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan