Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
+_+


Utanför din dörr står döden på lur


Utan för din dörr står döden på lur
Knackar försiktigt på
Han frågar dig, är det din tur idag?
Du bönar och du ber,
Låt mig få vandra här på jorden
Om så bara för en dag
Han skrattar tyst i ditt öra,
ty han vet,
Han tar dig en annan dag

Så stänger du åter dörren och,
funderar en sekund.
Sedan börjar du glatt att jubla,
Din död den lurade du själv
Han hör dig borta vid kröken,
skrattandes för sig själv
Han vet att han vinner alltid till slut.
Det kanske inte var i går,
kankse inte idag

Men om 365 dagar,
vem vet vad som händer då?
Han kommer förr eller senare tillbaka.
och står där vid din dörr.
Gör det bästa du kan av dagen,
och lev just för den.
Sprid dig själv som luft och diamanter,
och behandla din nästa som en vän.




Fri vers av sachie
Läst 318 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-09-10 22:01



Bookmark and Share


  issac.a.m
Gillar titeln...döden är aldrig långt borta..
2007-09-10

  Pusslaren
Jag gillar titeln! Fast ofta är det väl tyvärr tvärtom... att det är vi som knackar på och bönar hos döden.
2007-09-10
  > Nästa text
< Föregående

sachie
sachie