Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det du ser det äger du

därför att det blir en del av dig




Ditt ögas fönster

Öppna ditt ögas fönster

och låt själen titta ut

mot sommaräng

och blomsterprakt

eller mot horisontens rand

Se, vad mycket du äger

där runtomkring

Vackra människor

väna ansikten

sköna föremål

och vinden rör din gardin

Den bild du ser blir din

När du sluter ögonlocken

kan du drömma den kvar

och ingen, ingen

kan sudda ut

den inre värld som är din

bara din

Om en fängelsemur skymmer ditt öga

blunda då igen

och gå ut i din värld

den som du har därinne

Allt som du har sett en gång

är ju din egendom

När blicken möter taket

från sjuksängen

så blunda min vän

din värld är kvar

i minnet

den har format den du är

Du ÄR

det ljus

och de färger

du mött

Så låt ingen störa

den lycka du äger

i öppna själens fönster




Fri vers av Ken-ett
Läst 543 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-26 21:30



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Vacker och förtröstansfull text. Och precis så är det ju...
2007-10-02

  dalida_bl
Mycket kloka ord om självförtroendet...*mellan rader*

Orden du skrev öppnar många vägar för alla ...bara man lite tänker efter...
Citerar :

//Så låt ingen störa

en lycka du äger

i öppna själens fönster //

Hälsningar /D/
2007-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Ken-ett
Ken-ett

Mina favoriter
Kära farmor