Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Drömmer vi ,som vill ha en liten stuga, om att den ska vara röd med vita knutar? Många gör det men inte jag.


Röda stugor

Röda stugor med vita knutar
får många hjärtan att slå
De som får mitt inre att slå volter
är gula utanpå!

Vet ej riktigt varför
jag älskar gula hus
jag tror det faktiskt beror på
solens vackra ljus!

Tänk när solljuset speglar
mot det gula husets vägg
till kontrasten av det gröna gräset,
ekar, björk och hägg!

Då verkar den röda stugan
så blygsam med sin nyans
fast de röda vore vackrast
om de gula inte fanns!




Fri vers av ewaquera
Läst 270 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-01 18:05



Bookmark and Share


  Isaac Bobjörk
Jag gillar den sista delen, att röda hus vore vackrast om de bara fanns i den färgen. Det är det som gör mångfalden så bra, om alla tyckte samma och allt såg likadant ut skulle det bli ganska tråkigt...

Vår värld vore vackrast om det bara fanns den för oss att bo på. Vilket det ju faktiskt gör, så den ska vi verkligen vara rädda om.

/Klem fra sønet dit
2007-10-01
  > Nästa text
< Föregående

ewaquera