Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det snackas så mycket om att man som god människa ska vara ärlig och uppriktig men hur långt kan man dra den gränsen innan det klassas som empatilöst....Empati; inlevelsen och respekten för andra individer...det finaste vi kan ge våra medmänniskor...


Hur snygg är du....



Att luras är fult
Att tala sanning och vara uppriktig
kan skada och såra
och det är fult..
Ingen i vårt idealbyggda samhälle vill väl vara ful
Så gå ut och gör dina medmänniskor illa
och behåll din skönhet
Då har du i alla fall inte ljugit..




Övriga genrer av visska
Läst 308 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-04 20:11



Bookmark and Share


    *Zenobia*
ja du....en svår balansgång...

hur många klarar den utan att trilla.. ?

för min del handlar det om att vara ärlig på ett uppriktigt sätt utan att medvetet såra..

mycket handlar om vilken ton och attityd saker sägs på...

och att våga erkänna att man inte alltid klarar av att vara den ständigt goda människan.....eller den ständigt barmhärtige samariten...

ingen av dessa båda existerar..har aldrig någonsin gjort det heller...
2007-10-04
  > Nästa text
< Föregående

visska