Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det gäller att stanna upp inför höstens märkliga skönhet.


BRITTSOMMARDANS

BRITTSOMMARDANS


Lönnens brinnande blad
möter skymningshimmel,
skapar pastellfärgad skogsväg.
Lövträdens färg framkallar
bilder i skogens katedral.

Skimrande gröngöling
med oregelbunden flykt
mellan solstänkta stammar.
Ett flyende rådjur
framför dröjande steg.

Blommande rödklöver
som fyrljus vid vägkanten.
Sparsamt fågelkvitter
möter bilvägens brus.
Korpar över ödsligt hygge.

Sol och skugga formar
ett omväxlande möster.
Den höstsvala vinden
fångar några vilsna blad
i yster brittsommardans.

/ Kjell Olof Bohlin /




Fri vers av Kjell Olof Bohlin
Läst 357 gånger
Publicerad 2007-10-06 12:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kjell Olof Bohlin