Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Matsäcksmentaliteten-(vad vi tar med oss)

Han säger sig hata matsäcksmentaliteten
och att det var i aversion
mot den
som han blev akademiker
Han blir sur och irriterad
då någon kommer stickande med en ostmacka
eller en clementin
då han är hungrig
Han vill välja, peka och betala,
bli mätt
på sitt sätt

Hon avskyr att gå ut på krogen
och höra människorna vid bordet bredvid
diskutera jobb i timtal
med allt yvigare rörelser
i takt med hur bägaren svingas
Oftast tycker hon att det är människor som jobbar
med människor som tar med dem ut på krogen
Lärare. Sjuksköterskor.
Eleverna och patienterna får dela dyra middagar
och rocka loss på dansgolvet.
Hon avskyr det.
Men det är deras sätt att leva.




Fri vers av Tina-sol
Läst 239 gånger
Publicerad 2007-10-07 14:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol