Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För första gången har jag försökt skriva på ett speciellt versmått. Sapfisk strof. Tacksam för åsikter om hur de funkar.


Herr Tid


Dagar, veckor av inget springer förbi
Tiden står still försvinner ändå bort bort
Planer görs och utförs minerna förgörs
Gamla som nya

Var dag var stund underbara tillfällen
Som jag kasserar, kastar utan respekt
äter fettrik choklad ensam vid tv:en
Hjärnan är avstängd

Ibland vilse i mina drömmar Herr Tid
Som en jätte klocka gestalltad möter
öga mot öga jag med svärd i handen
Vill förstå vill slå

Tid stop! Sakta din gång bromsa jag skriker
Slår mig blodig med svärdet gång på gång
Tid fort! Skynda jag slår men tiden står kvar
Klockan orubbad




Fri vers av Gaara
Läst 294 gånger
Publicerad 2007-10-07 23:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gaara