Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nådre

På bussen i morse råkade jag ut för ett fruktansvärt nådre.
Vet du vad ett nådre är?
Det var nästan som om jag nådde,
men bara nästan.
Så nära,
men ett R var ivägen.
Ja,
du vet den där bokstaven mellan Q och S.
Hopklämd där emellan.
Det ville väll komma bort.
Kanske.
Så det hoppade in mellan mitt D och E och knuffade ut ett D,
för de var ju ändå två.
Separerade dem.
Jag nådde nästan,
men inte riktigt,
fram till mitt E,
min vän i mörkret.
Nådre är alltså det som händer då ett D byts ut mot ett R i ordet nådde.
Nådre är det tillstånd du befinner dig i då du inte riktigt når ditt E.




Fri vers av Ainoria
Läst 323 gånger
Publicerad 2007-10-19 18:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ainoria