Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att älska någon på distans

Snart sitter jag på tåget påväg till dig.
Vi har varit ifrån varandra i 139 dagar nu.
139 dagar utan den man värderar högst på jorden.

Förmodligen sitter jag och bläddrar i en allt för ointressant tidning,
utan att ta in något av det jag ser.
Jag skulle precis lika gärna kunnat titta på blanka blad,
och önskat att tiden gick lite fortare, samtidigt som jag visste
att då skulle jag snart vara ifrån dig igen.

4 dagar ska jag stanna hos dig. 4 allt för korta dagar...

Snart sitter jag på tåget.
Tåget som tar mig ifrån dig.
Jag kämpar med tårarna då tåget rullar ut från stationen,
men jag försöker att inte vara ledsen.

4 dagar, de underbaraste dagarna någonsin,
och jag har fått dela dem med dig.
Men jag kan inte låta bli att undra...

Hur lång tid kommer det ta innan vi ses igen?




Fri vers av harriet
Läst 512 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-10-27 18:33



Bookmark and Share


  aol
din poesi gick rakt till hjärtat
2008-01-25

  Larz Gustafsson VIP
Det där känner jag igen mig i.
Jag gifte mig i Addis Abeba, Etiopien. Den 21 januari 1990.
Sedan drog jag hem till Sverige, eftersom jag inte hade någon möjlighet att ta min hustru och styvdotter med mig hem.
Efter en tid ringde min fru och sade att invandrarverket avslagit hennes och dotterns ansökan om permanent uppehållstillstånd.
Därefter följde en jobbig tid.
Jag for ned igen. Och då var allt klart med invandrarverket. Men då började någon myndighet därnere att trilskas.
Än en gång tvingades jag åka hem ensam.
Detta var alltså i juli samma år.
Men i december kom de. Den 22:a.
Gud vare lov!
2007-12-16
  > Nästa text
< Föregående

harriet
harriet