Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självkontroll

Jag är född vid havet
Jag är född på en plats
där ilsket glupska vågor
kastar sig över
istidsslipade klippor
Jag är präglad av havet
Jag är vindpinat saltstänkt
med ett hår jag inte styr över

Jag är blek
Om vintrarna
nästan genomskinlig
Och jag har en grop
i näsryggen
efter alldeles för tunga glasögon

Jag har ingen jacka
men många
många koftor
Jag tänker inte köpa nån jacka
Jag har tillräckligt med vuxenpoäng
ändå

Jag har en syster
och hon
ser inte alls ut som jag
Jag har en pappa
jag liknade som barn
Björklundshakan och de små, små läpparna
Ibland ser jag mamma
i spegeln
när jag borstar tänderna

Jag har en farmor
som inte kan skriva längre
och det är bara
en tidsfråga
innan hon inte minns oss mer
Mig kommer hon att glömma sist
säger pappa
Jag har en magisk faster

Min svåger
har audiofili
och jag
har en liten blå CD-radio
med Dynamic Bass Boost

Sen Greta dog
har jag ingen hund
Men jag har dammråttor
under sängen
och längst inne i garderoben

Jag är löjligt förtjust i ost
och kikärtor
Jag läste i Ordfront
att man blir glad av dem
Kikärtorna

Det finns
ingen up-tempomusik
i min skivsamling
Jag har depressiva singer/songwriters
och nostalgistinn visa
i bokstavordning

Ibland tror jag
att det finns värme
hos 7eleven
och i latte ur pappmugg
mitt i natten
Jag är lurad
Men det är ju så tryggt
med det mjukvarma skummet
mot överläppen

Jag är egentligen
en femtiofemårig bibliotekarie
vid namn Barbro

Jag skulle behöva
en hel uppsättning skygglappar
för annars
vilar hela världens vara
(eller inte vara)
på mina axlar

Kanske bara en gång
har jag varit så kär
att allting brändes
och Eva Dahlgren
kom mig i tårar
Obönhörligt




Fri vers av Louisaerika
Läst 511 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-27 22:40



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Fullt läsbar text, okrusidullig och fri från lismande grimaser
2014-04-30

    ej medlem längre
Den här dikten är så fantastiskt sjukt bra. Den är så så svår men så enkel. Allt är så självklart, men bara du kan sätta så vackra men enkla ord på allt. Det här kan mycket väl vara min favoritdikt. Svårt att säga vilken som är den absoluta favoriten. Men den är sååå bra!
2007-11-18

    MarreGustafsson
Det är du.
Vad mer kan man säga?
Det är du med allt du är. Knasig, konstig och alldeles alldeles underbar. Det är du.
Och vad jag tycker om dina texter!

Din faster är magisk. Du är magisk. Det är därför ni är lika som bär.
2007-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Louisaerika
Louisaerika

Mina favoriter
Ballad