Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här ämnet med våld tog jag upp för ett ett tag sen. för några dagar sen råkade en grabb här i stan ut för sparkar och slag på öppen gatta en kväll, det här är peppnings brevet jag skrev till hans far som jag jobbar med.


peppning

Ville bara säga godnatt
efter hemfärden förut
höra om allt blivit bättre
min vän, jag vill skänka en dikt

ville höra om det gått bra
om problemen är tyglade än
om något nytt tynger dina axlar
man rår ej för det som hänt

du kämpar säkert ännu
med händer bundna till hjärtat
för att vagga vanmakt mot sömn
som vore det en meningslös dröm

jag hoppas du känner att tiden
inte slagit, slint i din backe
bit tänderna hårdare min vän
stå fast och finns där till hands

det är saker i världen som stinker
när tillvaron ramlar över oss ner
du är förbanat klok min vän
stå på dig och tänk inte mer

att staden var så våldsamt bister
så obarmhärtigt feg
att det skulle hända igen
dom ojämna oddsen, en mot tre

”vi är alla individer av livet
man fastnar ibland” kan du säga
”men det är inget att sträva i mot
det hoppas jag att du ser”

sej det med kärlek i tanken
sådär att det griper tag
ge en kram till din pojke
han är det bästa du har

(hoppas det skänker lite ljus för alla i den situationen)




Fri vers av Patrik M/nsson
Läst 376 gånger
Publicerad 2007-11-05 14:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patrik M/nsson
Patrik M/nsson