Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite mer svammel poesi


Morgonens infall

Jag darrar på handen men inte för hårt
jag sänker gitarren, längtar bort
tar in mig i sötma får ut mig i gråt
smeker i sinnet det som är vårt

tvivlar på tiden snubblar i steg
dricker mig rastlös, törstar mig hel
ljuger i tomhet, bedyrar mig sann
springer ifatt dig och greppar din hand

glöder i tysthet, slocknar i skrik
kysser din panna när vintern blir vit
leker med mörkret ett fasligt tafatt
bottnar i glädje, men blomstrar i skratt

älskar din tanke hatar ditt spel
läker i träda, vandrar andras kvarter
sanningen sviker kärlek gör ont
regnbågens färger för få att bli fler

sträcker min längtan, efter vad jag förmår
har inget fokus inga synliga spår
rider ut stormen, klipper var våg
krampar mig lugn nu, i ditt stillsamma hår

dricker min nektar, putsar mitt slit
är det nått jag ångrat varför kom jag hit
leker med elden men det är jag som bränns
du skulle aldrig få känna aldrig komma dit

klockorna väntar morgonen gryr
dricker mitt kaffe kisar i gryningens fyr
skriver fåfängan i bojor av ord
vill bara förklara vem som verkligen styr




Fri vers av Patrik M/nsson
Läst 406 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-11-26 06:21



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ett inspirerande språk och snygga rim.
2008-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Patrik M/nsson
Patrik M/nsson