Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bättre skakad och rörd än förlamad och störd

Skaka
liv i mig

Väck mig från
mitt förlamade medelsvenssons
ostbågiga tillstånd

SKAKA LIV I MIG


min avtrubbade
hjärna
förstå
att även den
minsta lilla tidningsrubrik
har betydelse

Skaka liv i mig

Om du så måste
släcka
min själ från den botten den en
gång brunnit i

Om du så måste
dra mitt leende rövhål
ner från det lyxigaste av moln
gör vad du måste för
att
skaka
liv i mig

Smek mina kinder
sug min

tumme
leverera
mera av just det
som väcker

mumien
och andra insvepta

Skaka liv i mig

töm min frys
slit av min satellit
och frys alla mina
sms

dränk
min trygghetsnarkomani
skala av alla religiösa krig och se
istället

religionen

gör vad som helst
bara du

Skakar liv
i mig




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 192 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-11-06 18:38



Bookmark and Share


  Doktor Vinter
ÅH!
*skakar liv i dig*


Fantastiskt.
2007-11-08

    Bodil Sandberg
En sanslöst väl förmedlad frustrationsdikt !!!!!
2007-11-07

  tingeling
Så mycket bra att jag inte vet vad jag ska ta ut som en favoritbit. Helt enkelt genialiskt poetat. Kram
2007-11-06

    Nattviol
underbar titel!

\"sug min
tumme\"

\"töm min frys
slit av min satellit
och frys alla mina
sms\"

håller med du - det
är dags för oss små patetiska
västfisar att börja
leeeeva!
; ))
2007-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan